hex0.jpg (3682 bytes)hex3.jpg (2927 bytes)hex13.jpg (2008 bytes)

Site_ul oficial  "Fleur de Lampaul"

Nedstat Counter
NedStat

Serviciul de presă
Telefon : 0033 1 44 44 93 93
Paris, 26 august 1998

text preluat si tradus de pe www.fleurdelampaul.com

France Télécom, partenerul principal al Expeditiei "Copiii anului 2000", un tur al lumii în 3 ani, pe nava cu pînze "Fleur de Lampaul"

30 august (n.t. 1998), 10 copii între 12 si 16 ani, se vor îmbarca la bordul navei "Fleur de Lampaul", una din ultimele nave cu pînze ale Europei, într-un tur al lumii de 3 ani, pentru a întîlni "Copiii anului 2000". France Télécom, partenerul principal al acestei expeditii îsi aduce concursul la această veritabilă aventură pedagogică punînd la dispozitia copiilor mijloacele de comunicatie si interactivitate cele mai moderne. La începutul celui de-al treilea mileniu, tinerii reporteri marini vor putea astfel să-si comunice aventura, descoperirile lor, unui larg public si să deschidă un dialog cu alti tineri din scoli sau cu familiile lor, gratie Internetului.


www.fleurdelampaul.com
, un site web interactiv, animat, distractiv si pedagogic


Pentru această expeditie, France Télécom, partenerul principal, a creat, a dat viată site-ului web www.fleurdelampaul.com, deschis în ziua plecării navei. El se adresează tuturor, tineri Net-surferi, părinti sau profesori. Multumită postei electronice E-mail, site-ul va da posibilitatea tinerilor din întreaga lume să fie în contact direct cu tinerii de la bordul navei "Fleur de Lampaul", si deasemenea să participe împreună la forumuri de discutii.

Această facilitate de a descoperi va face posibilă abordarea si aprofundarea diferitelor teme si continuturi pedagogice legate de programa scolară a claselor de la a 6-a gimnazială pînă la anul 3 de liceu. Temele dezvoltate sînt selectate pentru a suscita curiozitatea copiilor si se înscriu în materia scolară ca istoria si geografia, stiintele naturii sau educatie civică. Continutul pedagogic al site-ului oferă profesorilor un suport atractiv si modern, capabil să motiveze o clasă de elevi. Contributia France Télécom la elaborarea acestui site Internet urmăreste politica sa activă ce vizează dezvoltarea utilizării Internetului în scoală si acasă.

Experienta France Télécom în domeniul transmiterii de imagini este pusă în serviciul expeditiei "Copiii anului 2000"

France Télécom a ales să pună în serviciul acestui proiect cunostintele si experienta sa în domeniul transmisiilor de imagini prin satelit. Echipamentul instalat de France Télécom pe nava "Fleur de Lampaul" este de tip Inmarsat B. Acest echipament va permite echipajului nu doar să comunice prin E-mail si telefon, dar si să transmită imagini si video_filme în format de difuzare.
Dialogul în Internet, dispunînd de imagini de actualitate transmise de pe navă si difuzate operativ prin canalul TV La Cinquičme va permite acestei aventuri să pară mai aproape, mai reală si să implementeze tinerilor dorinta de a împărti, de a schimba impresii, de a comunica.


Traducere liberă -neoficială- realizată de Radu M Serban.

Comentariile si sugestiile voastre sînt binevenite!

hex9.jpg (12926 bytes)

hex2.jpg (14504 bytes)

hex1.jpg (11509 bytes)

hex22.jpg (11371 bytes)

hex14.jpg (11296 bytes)

hex19.jpg (6796 bytes)