.alpi.net(editia 001 / aprilie 1998)

Rubrică de informatii WWW (este un gest ce tine de politete acela de a mentiona sursa de unde ai preluat link-urile preferate :-) )

(versiunea integrala o gasesti în fisierul alpinet.doc - fonturi romanesti-, arhivat in alpinet.zip)

PARTEA INTAI

Cele mai cunoscute motoare de căutare le găsesti la următoarele adrese URL.

Poti descoperi însă si diverse motoare de căutare / directoare indexate ceva mai exotice, de exemplu:

Câteva remarci personale si scurte sfaturi (amestecate):

PARTEA A DOUA

Avertisment:

Nu am pretentia că sunt prezentate aici cele mai reprezentative locatii si nu cred să reusesc o prezentare obiectivă a fiecărui site. Fiecare are posibilitatea unui simplu click de mouse pentru a vedea despre ce este vorba. Intentia mea este doar de a semnala aceste URL-uri. Acolo unde nu sunt explicatii înseamnă că acel URL este între "semnele mele de carte", însă dintr-un motiv sau altul nu am avut încă posibilitatea de a-l accesa... (De altfel, în ultima perioadă nu am mai avut acces "full" Internet, de accea pot exista si erori). Vă las deci surpriza vizitei ... în necunoscut.

În prima parte am învătat să căutăm o adresă URL, cu ajutorul unui motor de căutare, pornind de la un sir de cuvinte cheie. Retine că orice site vizitat poate avea ceva interesant. Dacă nu este chiar el în sine grozav, poate avea o pagină de link-uri foarte bine selectionate. Această pagină ti-o poti salva instantaneu pe HDD si să pornesti de acolo alte consultări.

Să nu uităm, Internetul este, asemeni unei fiinte, o retea dinamică. Un site se naste, trăieste si moare. Astăzi îl descoperi, mîine este posibil ca la acea adresă browser-ul să-ti returneze cunoscutul mesaj de eroare. E simplu, acea locatie sau nu mai există, sau este închisă temporar (vreun virus sau hacker în sistemul lor) a fost stearsă sau mutată de pe serverul respectiv/ în alte subdirectoare. Încercati în acest caz, ca test, să eliminati din partea finală a URL-ului câte un subdirector. Web Masterii îsi structurează si ordonează serverele din când în când.

La drum acum:

a) Resurse românesti sau în legătură cu spatiul montan românesc:

b) Resurse diverse aflate pe severe diverse (majoritatea acestor site-uri sunt în limba engleză - poti totusi realiza o traducere a paginilor web în germană sau în/ din franceză, utilizând resursele de traducere ale AltaVista):

Câteva Trufandale:

Astăzi dezvoltăm doar două teme:

Survival - arta supravietuirii în conditii ostile de mediu

Scouts / Cercetasi

Sunt doar câteva exemple, aduse aici din dorinta de a arăta valoarea sursei de informatii Internet. Doriti site-uri axate pe alpinism, orientare sportivă, ski, parapantă, camping sau ...10 ecrane doar cu site-uri despre Nanga Parbat? Este suficient doar să introduceti aceste cuvinte cheie (în Engleza, bineînteles) în fereastra de căutare a motorului de căutare ... v-am învătat în prima parte cum facem asta :-)

Sibiu,
Radu M Serban (c) 21. apr.1998


Page prepared by: Radu M Serban
URL: https://members.tripod.com/~Raduse/alpinet.htm
Revision: April. 21, 1998
Web server provided by: Tripod, Inc

Back to Lyceum